Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Η "Δράση για την Άγρια Ζωή" στεγάζεται σε εγκαταστάσεις στο Δήμο Δέλτα, 9ο χλμ Θεσσαλονίκης-Αθηνών.

Μια σύντομη αναφορά στην περιπέτεια στέγασης της ομάδας περιλαμβάνει:

1990: Η περίθαλψη γίνεται στα σπίτια των λίγων εθελοντών. Πρώτες απόπειρες συστηματικής περίθαλψης σε χώρο στο Καλοχώρι.

1998: Συστηματική περίθαλψη σε ενοικιιαζόμενο χώρο σε ισόγειο πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους όπου λειτουργεί ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του ΕΚΠΑΖ στη Θεσσαλονίκη.

2000: Ενοικίαση χώρου σε ημιυπόγειο πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους.

2008: Η νομαρχία κλείνει το χώρο στους Αμπελόκηπους και η περίθαλψη συνεχίζεται στα σπίτια των εθελοντών με κόστος προσωπικό (χάσιμο προσωπικού χώρου και χρόνου), συλλογικό (υπολειτουργία της ομάδας) αλλά και ουσιαστικό πρόβλημα στην σωστή περίθαλψη των ζώων.

2009: Σύσταση της Δράσης ως σωματείο. η περίθαλψη συνεχίζεται στα σπίτια και ταυτόχρονα εντείνονται οι προσπάθειας εύρεσης χώρου. Η πολιτεία αδιαφορεί πέρα από προσωπικές επαφές με ευαισθητοποιημένους υπαλλήλους φορέων.

2010: Η Δράση μπαίνει στο Μικρόπολις όπου βρίσκει κοινό τόπο σε ιδέες και δράσεις με άλλες ομάδες. Η ομάδα αναπτύσσεται, αυξάνεται σε εθελοντές, συμμετέχει σε πλήθος δράσεων.

2014: Κατασκευάζεται από τον Δήμο Δέλτα κατάλληλος χώρος για περίθαλψη άγριων ζώων στο Καλοχώρι. Ο χώρος παραχωρείται στη Δράση αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις καθιστούν το χώρο απροσπέλαστο.

2015: Αλλάζουμε χώρο για τα γραφεία μας και προσωρινά για την περίθαλψη ζώων, στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23.

Δεκέμβρης 2015: Μετακομίζουμε στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Σίνδο. Ως εκ τούτου, στον χώρο αυτό μπορεί ο κόσμος να φέρνει τα άγρια ζώα που τυχόν βρέθηκαν στα χέρια του.

YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες