Βραχοκιρκίνεζο σε πτήση στον κλωβό επανένταξηςΜία ανάγκη που υπήρχε εδώ και καιρό έμελλε να υλοποιηθεί στα τέλη του 2011. Η δημιουργία κλωβού επανένταξης που θα ’δινε την ευκαιρία σε πολλά πουλιά να επανενταχθούν αμεσότερα στη φύση. Έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση ενός κλωβού.

Για το σκοπό αυτό επιλέγηκε ένας ήδη υπάρχον χώρος. Στα παράθυρα τοποθετήθηκε πλέγμα και εσωτερικά κουρτίνα ώστε να μην τραυματίζονται τα πουλιά. Στο πάτωμα τοποθετήθηκε άχυρο ενώ διάφορα ξύλα, κλαδιά και πέτρες βοήθησαν στο να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος ώστε τα πουλιά που θα φιλοξενούνται να έχουν τις κούρνιες τους. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ήδη Γερακίνες, Βραχοκιρκίνεζα αλλά και άλλα πουλιά έχουν γυμνάσει τα φτερά τους προτού επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον έπειτα από ολιγοήμερη παραμονή τους στον κλωβό.

 


Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Ημερολόγιο 2020

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2020 με φωτογραφίες από ζώα που έχουν φιλοξενηθεί στην Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φωτογράφος: Βασιλική Καλύβα

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες