Αζάπικο Σιθωνίας στη Χαλικιδική, 26-27/08/2011.
Τέσσερις χελώνες και δύο γιδοβύζια απελευθερώθηκαν.

Απολαύστε στιγμές από την εκδρομή...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προστατευόμενα είδη πυροβολημένα» ανάμεσα στα άγρια ζώα που εισήχθησαν για νοσηλεία με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Διπλοσάινο, Σαίνι, Πελαργός, Τσαλαπετεινός, είδη τα οποία δεν μπορούν να «μπερδευτούν» με ορτύκι, τρυγόνι ή ακόμα και κάποια από τα είδη πάπιας, ούτε φυσικά με το λαγό… φτάσανε για νοσηλεία στη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Τα πουλιά φτάσανε στη Δράση για την Άγρια Ζωή από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και συνεχίζουν να καταφθάνουν.

Σάνη Χαλικιδικής, 20-21/08/2011, μια ακόμα ωραία εκδρομή...
Μια σταχτάρα και μια Μεσογειακή χελώνα απελευθερώθηκαν.
(Το γιδοβύζι της φωτογραφίες δεν απελευθερώθηκε τελικά στο Σάνη αλλά στην επόμενη εκδρομή στο Αζάπικο στις 27-8-2011)

Καλησπέρα, σήμερα 18.08.11, στο Κάστρο Ιωαννίνων, μαζί με Ρήγα, Καλλιόπη, ένα φίλο κτηνίατρο και τα παιδάκια του απελευθερώσαμε, 2 Κιρκινέζια τα οποία περιθάλψατε στη Θεσσαλονίκη.

 

Ενδεικτικά σας δίνω τις πληροφορίες που μου παρέθεσε ο Σταύρος:

 

"Το ένα το παραλάβαμε 19/7 από Γιάννενα. Μας το έστειλε η Πυροσβεστική. Δεν μπορούσε να σταθεί καλά όρθιο. Πλέον συνήλθε και πετάει κανονικά.

 

Το δεύτερο το πήραμε από Λήμνο. Πρέπει να το είχε κάποιος καιρό σε αιχμαλωσία από μωρό. Έφερε κλειστό κάταγμα δεξιού μηριαίου το οποίο πλέον έδεσε και το πουλί είναι απελευθερώσιμο. Το είχαμε παραλάβει μαζί με το αδελφάκι του το οποίο ήταν σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα."

 

Το ένα ήταν θηλυκό και ζύγιζε 120 γραμμάρια το οποίο έφυγε κατευθείαν και πέταξε πάρα πολύ καλά, και το 2ο αρσενικό 100 γραμμάρια δεν "ήθελε" να φύγει". Αφού έκατσε μερικά λεπτά 3-4 γαντζωμένο στα χέρια μας, αποφάσισε με μια μικρή ώθηση να πετάξει ως τον πλησιέστερο τοίχο του Κάστρου, εκεί έμεινε για 2 λεπτάκια κι έπειτα ξεκίνησε, ένα συνεχιζόμενο κυκλικό πέταγμα πάνω και γύρω μας, με πάρα πολύ καλή πτήση, ψάχνοντας να βρει τους συντρόφους εκεί στα χαλάσματα του κάστρου και στα παλιά σπίτια.

Τα παραπάνω φαίνονται και στις φωτο που σας επισυνάπτω, δυστυχώς δεν είχε καλό φως όταν έγινε η απελευθέρωση, όποτε κ η φωτο δεν βγήκαν καλές.

 

Καλή συνέχεια, τα λέμε...

 

Καθημερινή Τετάρτη 17/08/2011, στα γρήγορα, ετοιμάζεται εξόρμηση και απελευθέρωση στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.
Μια Κουκουβάγια και ένας Γλάρος απελευθερώθηκαν.
Παρέα, κουβέντα, παιχνίδι, φωτιά, ανατολή, μπάνιο και επιστροφή.
Καλή τύχη στα ζώα που βρήκαν πάλι την ελευθερία τους.

 

Την φετινή πανσέληνο του Αυγούστου είχαμε την τύχη να ζήσουμε μοναδικές στιγμές εδώ στην Ξάνθη και αυτό χάρη στους εθελοντές της "Δράσης για την Άγρια Ζωή", οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να φροντίσουν νεοσσούς και τραυματισμένα ζώα και τελικά να μπορέσουμε εμείς να παραβρεθούμε την μαγική στιγμή της επανένταξης, της επιστροφής πίσω στη φύση!

 

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα, ξεκινήσαμε 3 φίλοι από την Ξάνθη με προορισμό την παραλία Μαγγάνων για να συναντηθούμε με τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Εκεί βέβαια η παρέα μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ και έπειτα από τις απαραίτητες συστάσεις εμφανίστηκε το κουτί στα χέρια της Φρόσως και της Δανάης.

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες