Έπειτα από δύομιση μήνες όπου καθημερινά παραλαμβάναμε πλήθος ζώων στις 5 Αυγούστου παραλάβαμε μόνοι ένα ζώο. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις 21 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό παραλάβαμε 591 ζώα απελευθερώνοντας έως τώρα 173 από αυτά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εθελοντικά αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες στη φροντίδα των ζώων κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με πολύ καλά αποτελέσματα για τα ζώα αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, κάτω από αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες και αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Αυτή τη στιγμή που εγώ γράφω αυτά καθισμένος στον υπολογιστή του σπιτιού μου, κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο Μικρόπολις και φροντίζουν μερικές δεκάδες ζώα που έχουμε εκεί, δύσκολα θα έχουν τελειώσει τη φροντίδα τους πριν από τα μεσάνυχτα και ορισμένοι εξ αυτών αύριο το πρωί δουλεύουν. Μη σταματάτε παιδιά.

 

Στις αρχές Ιουλίου παραλάβαμε μία ενήλικη τραυματισμένη Σταχτάρα (Apus apus) από Χαλκιδική. Το πουλί έφερε συντριπτικό κάταγμα αριστερού πήχη και η κατάσταση του τραύματος κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Πολλά Κέντρα Περίθαλψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν θα ασχολούνταν καθόλου με ένα τέτοιο περιστατικό και θα προχωρούσαν σε ευθανασία του ζώου. Εμείς έχοντας συσσωρεύσει πολλά χρόνια εμπειρίας προσπαθήσαμε να το σώσουμε.

 

Έγινε άμεσα ανάταξη των οστών και ακινητοποίηση του κατάγματος και υπήρξε συνεχή υποστήριξη του πουλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στις 20 Ιουλίου ο νάρθηκας αφαιρέθηκε και το κάταγμα είχε δέσει. Έπρεπε τώρα το πουλί να ξεπεράσει την αγκύλωση που είχε δημιουργηθεί στην άρθρωση του καρπού πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε με επιμονή και φυσιοθεραπείες.

 

Έτσι στις 28 Ιουλίου έγινε η πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί. Αντί όμως να χαρούμε η θλίψη ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά μας καθώς το πουλί δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και χρειάστηκε να το μαζέψουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα. Ήταν ζωηρή και πολύ δυνατή, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες έδειχνε με όλη της την ψυχή πως ήθελε να ξαναπετάξει.

 

Είμασταν και στις Γιορτές της Γης 2011 στη Βλάστη Κοζάνης στις 14-17 Ιουλίου 2011
Περισσότερες πληροφορίες για τις γιορτές στο http://www.oikotopia.gr/EarthFestival-gr.htm

Οι απελευθερώσεις συνεχίζονται...
Την Κυριακή 10/7 απελεθερώθηκαν δύο Κορμοράνοι και τρεις γλάροι στον Δέλτα του Αξιού.
Παρακολουθήστε στιγμές από την απελευθέρωση...

Απελευθερώσεων συνέχεια...
Το Σάββατο 9/7/2011 απελευθερώθηκε Νανόμπουφος στον Πεντάλοφο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουμε καθημερινά νεοσσούς που είτε έχουν πέσει από τη φωλιά τους, είτε έχουν τραυματιστεί.Ένας μεγάλος αριθμός των νεοσσών αυτών είναι πελαργοί οι οποίοι είτε έχουν κάποιο ατύχημα πέφτοντας από τις ψηλές φωλιές τους ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τραυματίζονται από κεραυνούς που πέφτουν στην φωλιά. Τα νεαρά αυτά πουλιά δεν μπορούν να απελευθερωθούν αμέσως όπως κάποια άλλα είδη αλλά χρειάζονται επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον με μια σταδιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήσαμε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στον οποίο οδηγούνται τα ζώα που είναι έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα αλλά κάποιες φορές και κάποια ενήλικα που απλά έτυχε να έχουν κάποιο μικρό ατύχημα. Μετά από σύντομη παραμονή που εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά όταν τα ζώα είναι έτοιμα να πετάξουν απλά ανοίγουν τα φτερά και επιστρέφουν ελεύθερα εκεί που ανήκουν!

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες