Σήμερα, μέρα ψήφισης του αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η Δράση για την Άγρια Ζωή συμμετέχει στη διαμαρτυρία και απαντάει με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη.

Δημοσιεύουμε τις απελευθερώσεις τριών άγριων ζώων που έγιναν το τελευταίο μήνα. Τα ζώα αυτά, και όχι μόνο, κατάφεραν να βρουν τις δυνάμεις τους και να επανενταχθούν στη φύση μετά από μακροχρόνια και για το καθένα ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο περίθαλψης τους. Το τί τους περιμένει στη φύση που επιστρέφουν δεν το ξέρουν, χρέος μας να προστατέψουμε το σπίτι όλων μας με κάθε τρόπο...

Ξεφτέρι με κάταγμα στη μία του φτερούγα αφού έδεσε και αποκαταστάθηκε το πέταγμά του επανεντάχθηκε στις 11 Απριλίου 2020 κοντά στην περιοχή που βρέθηκε.

Η Δράση για την άγρια ζωή θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή θα έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Συμμετέχουμε στον αγώνα 200+ συλλογικοτήτων που ζητάνε την άμεση απόσυρσή του. 

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθεια υπογράφοντας το διαδικτυακό ψήφισμα

Όλο το χρόνο παραλαμβάνουμε ζώα τραυματισμένα, άρρωστα, αδύναμα ή μωρά/νεοσσούς. Το καθένα έχει ιδιαίτερη αξία και τυχαίνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας που μπορούμε να προσφέρουμε. Αυτά τα οποία όμως προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγάπη δεν μπορεί να είναι παρά τα μωρά και οι νεοσσοί μας.

Αυτόν τον καιρό φιλοξενούμε στη Δράση ένα μωρό Κουναβάκι και ένα μωρό Αλεπουδάκι.

Οι εθελοντές της ομάδας δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για να τους παράσχουν με σωστό τρόπο την φροντίδα που τους πρέπει, ώστε να μπορέσουν να δυναμώσουν και άγρια να επιστρέψουν στη φύση.

Η προσπάθεια αυτή πλαισιώνεται από εσάς τους φίλους της Δράσης που με εικονικές υιοθεσίες και εγγραφή ως μέλη του συλλόγου συνεισφέρετε στην ανατροφή και φροντίδα όλων των ζώων.

Προστρέχουμε στη βοήθειά σας, ιδιαίτερα τώρα, τον καιρό της πανδημίας και σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας....

Δείτε για ποια πλάσματα μιλάμε...

Λόγω του αυξημένων μέτρων βιοασφάλειας που εφαρμόζουμε από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο κοροναϊός στη χώρα μας το κόστος λειτουργίας του κέντρου περίθαλψης έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά το έργο μας μέχρι να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος.

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΚαταθέστε σε τραπεζικό λογαριασμό Πειραιώς:

Αρ.Λογαριασμού: 5211049919564
ΙΒΑΝ: GR55 0172 2110 0052 1104 9919 564

 

Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν δεχόμαστε επισκέψεις στο χώρο μας έως νεωτέρας.

Εντούτοις η παραλαβή και περίθαλψη των άγριων ζώων συνεχίζεται για την ώρα κανονικά.

Σε περίπτωση που πρέπει να μας προσκομίσετε κάποιο άγριο ζώο θα γίνει οπωσδήποτε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το 6979914852.

Το ζώο θα το παραλαμβάνουμε από ένα και μόνο άτομο, μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου μας, χωρίς να εισέλθει σε αυτό και φορώντας γάντια!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη στήριξή σας!

Παρακαλούμε να ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προσωπική σας προστασία και των γύρω σας.

Η Δράση συνεχίζει την καθημερινή της δουλειά από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα. Τις τελευταίες βέβαια μέρες του Μένουμε Σπίτι ακολουθούμε, με περισσή ευλάβεια, τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κοροναϊού.

Στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2020 δεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε πολλά ζώα, απελευθερώσαμε όσα ανάρρωσαν, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις, αλληλεπιδράσαμε με φίλους και επικαλεστήκαμε την αλληλεγγύη των φίλων και εθελοντών για τις ανάγκες του σταθμού πρώτων βοηθειών.

Παραθέτουμε στιγμές και βίντεο από το πρώτο τριμήνου....

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Ημερολόγιο 2020

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2020 με φωτογραφίες από ζώα που έχουν φιλοξενηθεί στην Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φωτογράφος: Βασιλική Καλύβα

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες